Att inte räcka till

Hej godingar! Ledsen för den dåliga uppdateringen här men jag har helt enkelt fått ta en liten ofrivillig paus. Nya livet som mamma är helt fantastiskt men det här med att känna att man inte räcker till börjar ta knäcken på mig. Jag har ju jobbat på min självkänsla och mitt självförtroende så länge och för inte alls särskilt längesedan kände jag att jag äntligen började hitta mig själv och vara stolt för den jag är och det jag har åstadkommit. Och tro mig, det är jag fortfarande! Men samma dag som jag blev mamma kom den där känslan av att inte räcka till som ett brev på posten. Den känslan har tyvärr bara blivit ännu starkare i och med allt jobb som jag har tagit på mig samtidigt som jag är mammaledig.

Planen är att jag ska vara mammaledig tre dagar i veckan och jobba två. Sen ska jag vara ledig på helgen då såklart men just nu jobbar jag (i den mån det går med en liten bebis) mån-sön för att få ihop det. Eller jag får inte ihop det. Jag hinner inte svara på mina mejl i den utsträckning jag önskar, hinner inte svara på era kommentarer här och på Instagram (som jag så gärna vill!) och jag hinner inte med att uppdatera bloggen. Att jag och Rebecca dessutom precis har börjat podda, som jag just nu även klipper och sen har jag ju den där YouTube-kanalen som ska uppdateras... Ja ni hör ju. Det går inte ihop sig. Frans kommer ju i alla lägen i första hand och det leder ju till att jobbet blir lidande och det ger mig dåligt samvete på det professionella planet. Jag hatar att känna att jag inte räcker till och inte kan vara på topp överallt! Samtidigt får jag dåligt samvete för att jag har satt mig i den här sitsen.

Sen har vi ju det här med tvätt, disk, mat, städ, träning, träffa vänner och vila. Ja allt det där som hör livet till. Det blir ju också lidande och då kommer det där dåliga samvetet igen. Det var aldrig min mening att det skulle bli såhär, jag trodde helt enkelt att jag skulle hinna med mer om dagarna än vad jag gör. Så nu håller jag på att trappa ner på jobben, det går ju tyvärr inte göra över en dag, men så snabbt det går. Och sen MÅSTE jag sänka kraven på mig själv. Läste i någon app att man ska vara glad om man hinner med en maskin tvätt under en dag när man är mammaledig och då ringde en liten klocka.

Frans är mitt allt. Jag älskar honom så mycket och den här första tiden med honom kommer aldrig komma tillbaka. Jag ska göra allt jag kan för att mitt dåliga samvete inte ska komma och störa den här första tiden med honom. Jag har fått den viktigaste uppgiften i världen, att få vara någons mamma. Och den uppgiften tar jag på största allvar. Allt annat är så obetydligt i slutändan.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget men jag vet att vi är många som känner såhär, vare sig vi är föräldrar eller inte och ibland behöver man bara påminna sig själv om vad som egentligen är viktigt i slutändan. Mig själv, min familj och mina vänner ❤️ Stor kram till er fina ni!

Gillar

Kommentarer

corneliavictoria
corneliavictoria,
Åå vilka mysiga bilder!! 💕
nouw.com/corneliavictoria
linnearosengren
linnearosengren,
Du gör SÅ himla rätt. Och du är alltid tillräcklig precis som du är. Låter himla sunt för psyket att försöka trappa ner. Allt kommer lösa sig 💕
nouw.com/linnearosengren
Anngelica
,
Andas ❤️ Det bästa beslutet vi tog var att skaffa städhjälp, lämna in tvätten till ett företag och hjälpas åt att fixa disken & laga storkok så finns det alltid matlådor färdiga 😊 Träna kan räcka med att gå ut och gå en långpromenad med bebis & vila när bebis somnat om dagarna även om en så bara ligger ner och blundar så är det vila ❤️
Josse
,
Det nya livet med Barn. Man hinner ingenting. Och värre blir det ju äldre barnen blir. man vänjer sig 😊
moahakansdotter
moahakansdotter,
Du gör ditt bästa! ❤️ Men som du säger, det handlar om att se det viktiga. Och även om sociala medierna är ditt jobb så förstår ju vi att du inte är lika tillgänglig till att uppdatera som innan. Kram på dig! Och kul att du delar dina tankarn såhär!
nouw.com/moahakansdotter
Kulis,
Ååååh, bästabästa du <3 Du är grym och din viktigaste roll nu är att vara mamma till lilla Frans <3 Känn ingen press att uppdatera lika ofta etc, ingen kommer att tycka det är konstigt att du prioriterar din nyfödda son just nu <3 Och om någon tycker det så SKIT I DET! Du är bra precis som du är, glöm aldrig det!! PUSS!
nouw.com/unwindyjulia
Kulis,
Ååååh, bästabästa du <3 Du är grym och din viktigaste roll nu är att vara mamma till lilla Frans <3 Känn ingen press att uppdatera lika ofta etc, ingen kommer att tycka det är konstigt att du prioriterar din nyfödda son just nu <3 Och om någon tycker det så SKIT I DET! Du är bra precis som du är, glöm aldrig det!! PUSS!
nouw.com/unwindbyjulia
corneliaeri
corneliaeri,
Så fina och tänkvärda ord, en klok insikt! Det tar ett tag att komma dit, allt snurrar ju bara på och man känner att "jo, men snart är jag ikapp! bara lite till! det blir lugnare framöver!" men det fortsätter bara. Det är starkt att hinna inse att det är dags att slå av på tempot innan det är för sent. <3 Ta hand om dig och sötknoppen! <3
nouw.com/corneliaeri

Instagram