Att resa med bebis

Innehåller affiliate-länkar

Äntligen kommer det här inlägget upp som ni så många har frågat efter. Vi flög ju till Teneriffa i maj när Frans var strax över 3 månader och det gick hur bra som helst. Självklart annorlunda mot att resa utan barn men det var inte så knepigt som jag hade väntat mig.

1. Var ute i god tid
Mitt första tips är kanske ganska självklart, men var ute i god tid! Allting kan hända när man reser och framförallt med barn. Vi såg till att ha god marginal redan i bilen påväg mot flygplatsen ifall han skulle få något utbrott eller om någon annan olycka skulle hända.

2. Babyzen YoYo+ resevagn (adlink)
Den här var verkligen GULD att ha både på flygplatsen och under hela resan. Den går smidigt att fälla ihop så att den går som handbagage vilket gör att du kan använda den enda fram tills det är dags att kliva ombord. Den är dessutom så liten och smidig att ha med på restauranger, in i hissar, på shoppingrundan eller vad du kan tänkas göra på semestern. Den går inte jättebra att rulla på stranden dock. Vi har även använt den här när vi har rest runt med bilen här i Sverige, perfekt när den tar så lite plats!

3. Bärsele
Perfekt att ha både på flygplatsen och resten av resan. När Frans tröttnade i vagnen när vi var ute och shoppade satte vi honom i vår bärsele från BabyBjörn (adlink) och han var hur nöjd som helst.

4. Napphållare
Vet faktiskt inte vad vi skulle ha gjort utan den! Den där nappen försvinner ju precis överallt annars. På flyget var den extra guld värd. Detta är typ mitt bästa tips! 😄

5. Hattar
Jag vet inte hur många hattar vi hade med till Frans. Både mjuka och lite hårdare och vi använde dem hela tiden. Perfekt sätt att skydda ögonen mot ljuset och huvud och ansikte från solens starka strålar.

6. Tunna plagg och parasoll till vagnen
De små ska ju helst inte vara i solen alls, men är man iväg på solsemester går det ju inte undvika att strålarna träffar ibland. Då var det perfekt med tunna långbyxor och tunna skjortor som andas så det inte blir för varmt.

7. Babyskydd till hyrbilen
Vi hyrde ju bil på Teneriffa och eftersom Frans var för liten för bilbarnstolarna som går att hyra fick vi ta med babyskyddet. Jag var så nervös över detta då jag var rädd att det skulle få en smäll och spricka men det gick bra och det höll sig helt. Babyskyddet går som specialbagage. Vi flög med Norwegian och där kunde man köpa en påse till skyddet, detta var dock bara en vanlig tunn genomskinlig påse. Jag tror att man ska kunna hyra lite mer stöttåliga påsar, så ett tips är att kolla upp det innan.

8. Ett litet babynest (adlink)
Vi packade med vårt babynest från Najell. Jag lade det längst ner i min resväska och packade sedan mina kläder i det. Så skönt att ha i hotellsängen eller späljsängen som brukar finnas på hotellen. Då blir det ju lite mer ombonat.

9. Babyvakt
Den här hade vi inte med oss på resan då vi inte hade införskaffat den än. Men nu när vi ska resa runt lite i Sverige till våra vänners sommarstugor och hem till mormor och morfar är den guld värd! Även här hemma. Perfekt när man vill kunna gå ut och sätta sig på altanen efter att de små har somnat. Vi är supernöjda med vår och den finns att klicka hem här!

10. Babysitter
Den här hade vi inte heller med oss på flygresan men när vi reser runt här i Sverige är den nästan ett måste. Sist vi var nere hos mormor och morfar tog vi inte med oss den och OJ vad vi saknade den. Han sitter ju inte jättebra i barnstolen än så den här brukar vara perfekt att sätta honom i när vi ska äta och så. Vi har den här, också från BabyBjörn (adlink). Den har vi verkligen använt sen dag 1 och jag vet inte vad vi skulle ha gjort utan den. Både han och vi älskar den!

11. Resesäng
Även den har vi från BabyBjörn. Den hade vi inte heller med på flygresan såklart men nu när vi åker på bilsemester åker den med. Jag har läst på endel och den här (adlink) fastnade jag för direkt. Supersmidig att fälla ut och ihop och tar inte mycket plats i sin väska som medföljer. Dessutom är den riktigt fin i deras nya greige färg 😍

12. Övriga tips
- Myggspray - vi använde detta som är ok för bebisar
- Myggnät till vagnen och säng om så behövs
- Solkräm (testa innan, Frans blev jättetorr av den vi köpte)
- Ombyte både till dig och bebis på flygresan
- Blöjpåsar till flyget. Vi brukar alltid ha med detta men extra skönt att ha på flyg.
- Massa tunna filtar om ni ska resa till värmen
- Blöjor och badblöjor, eller kolla upp innan så det finns smidigt att köpa på plats.
- Febertermometer
- Skötunderlägg
- Vätskeersättning
- Alvedon
- Parasoll till vagnen
- Bröstpump! Man vet aldrig när man hamnar i en situation då de inte tar bröstet.
- Nappflaska och ersättning. Även om jag helammar känns det alltid tryggt att ha med ersättning. Särskilt till flygresan.
- Ladda ner något på Netflix så det går se offline/ta med favoritleksaken. Vi behövde aldrig använda detta men ibland när Frans blir ledsen eller uttråkad brukar detta funka för att lugna honom. Rätt skönt att snabbt kunna få tyst på dem på ett flygplan.

Sen såklart kläder, handduk, uv-därkt etc etc. Men detta är sådant som jag är glad att vi har haft med oss på våra trippar. Hoppas att mitt inlägg har kunnat vara till någon hjälp för alla kommande semestrar😍 Har ni några frågor kan ni ställa dem här nedan så svarar jag mer än gärna. Lycka till med era resor 🥰 Kram, E

Gillar

Kommentarer

efpaegnahjul
efpaegnahjul,
Jättefin och intressant blogg. Den ska jag börja följa.
nouw.com/efpaegnahjul
emmamelins
emmamelins ,
Åh men tack snälla du! Kul att du har hittat hit och vill stanna 😊 Kram
nouw.com/emmamelins
Felicia
,
Hur var det med vaccinationer osv? Är gravid och kommer kanske ”behöva” resa iväg till Grekland när bebis är ganska prick 3 månader. Är det ok enligt BVC och så? Mvh nojig soon to be mama
emmamelins
emmamelins ,
Vi hann ge 3 månaders och båda sprutorna mot Rota. Kolla med din BVC innan du ska åka iväg så kanske ni kan hinna ge bebis alla sprutor innan. Lycka till, det kommer gå så bra så 😊 Kram
nouw.com/emmamelins
Michaela
,
Kan du inte skriva vad ni har för rutiner för Frans? 😊 typ mat och sovtider, hur ni gör vi sovning mma
emmamelins
emmamelins ,
Ett sådant inlägg är på gång 😊 Kram kram
nouw.com/emmamelins
Julia
,
Heej! Tack för bra tips:) Fråga, var hittar du alla fina tunna långärmade sommarplagg till Frans? Jag vill hitta täckande men svala plagg mot solen men hittar ingenting...
stort tack på förhand för hjälpen!
emmamelins
emmamelins ,
Vad kul att du gillar dem! Jag har hittat de flesta på Zara och H&M 😊 Kram
nouw.com/emmamelins

Instagram