Delar era tips om att ha bebis i samma säng

Ställde en fråga igår på min story om tips angående samsovning och hur ni gör innan ni går och lägger er själva och bebis sover ensam i sängen. Jag och många av er sitter livrädda om kvällarna att de ska trilla ur sängen så jag frågade er om ni hade något bra knep. Fick jättemånga svar så jag tänkte att jag skulle sammanställa era tips här ☺️

Update! Insåg att ni alla såklart inte sett min story men där skrev jag om att jag sitter på helspänn framför babymonitorn hela kvällarna och springer upp till övergången så fort han vaknar för han kryper i tysthet. Ni är flera som tipsat om babymonitor nämligen och det är verkligen något vi inte hade klarat oss utan! Så det är väl egentligen mitt bästa tips ☺️

1. Det som de flesta tipsade om var att lägga kuddar UNDER madrassen så man bygger som en uppförsbacke. Testade detta nu ikväll och jag tror att det kan vara ett vinnande koncept. Jag lade vårt överkast under madrassen och sen några kuddar. Vill han kan han nog krypa förbi det men det kommer definitivt ta längre tid. Blir spännande att se under kvällens gång hur det går!

2. Ett annat tips som flera av er skrev var att ställa er säng mot väggen och lägga bebis närmst väggen och sen kuddar under madrassen på andra sidan. Också bra tänker jag! Dock har vi fönster från golv till tak på ena sidan och garderober på andra så här hemma blir det svårt.

3. Ett annat tips jag fick var att plocka bort benen på sängen så man bara har en madrass på golvet. Har övervägt detta också. Får nog bli så om tips nr 1 inte funkar.

4. Lägga madrasser runt sängen så blir inte fallet lika hårt om det skulle hända.

5. Lägga en madrass på golvet i bebis rum och natta där. Skulle nog kunna funka här då Frans ”måste” ha mig bredvid när han ska somna. Om det inte är i vagnen.

6. Lägga över bebis i egen säng efter att man nattat i stora sängen. Som jag skrev i min story funkar inte detta för oss då han blir fullkomligt vansinnig och ledsen när jag gör detta just nu. För ett par veckor sedan gick det men just nu är han inne i en sådan separationsfas så det går inte. Får hoppas att det vänder. Annars tycker jag att detta vore den bästa lösningen.

7. Sätta upp sänghäst eller sängskydd. Googla så hittar ni massa olika!

Det var en sammanställning av de tips jag fick! Visst var det bra tips! Så underbart att vi kan hjälpa varandra i den här världen ❤️😊

Gillar

Kommentarer

Natalie
,
Vilka bra tips, jag själv sätter på babyvakten så hör jag när bebis börjar röra på sig. Tycker jag känns tryfast eftersom min bebis inte skriker när hon vaknar!

Instagram