ELLE-Galan 2015

Började dagen på Grand Hotell tillsammans med fina Frida. Det vankades pressfrukost inför ELLE-galan ikväll och årets vinnare presenterades. Vilka som stolt fick ta emot priser? Det får ni reda på ikväll :) Stay tuned!

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Hej! Jag har några frågor till dig angående ditt yrke 😊 -Var jobbar du nu? -Var praktiserade du när du gick på utbildningen som inköpare? -Vad är ditt drömjobb? -hur ser en vanlig dag ut för en inköpare? -vilka egenskaper ska man ha om man vill jobba i din bransch? Kram!
amandasx.for.me
Emma Melin
,
Svar till Amanda: Hej, vad roligt att du också är intresserad av att jobba som inköpare! 😊 - Jag gör min praktik som inköpsassistent på Åhléns damvadelning (i höstas var jag på deras hemavdelning). Dessutom jobbar jag extra som säljare på Åhléns City. - Är klar med utbildningen i maj så se mitt svar ovan 😊 - Mitt drömjobb är att få jobba med något som jag tycker är roligt. Jag vill ha ett jobb som jag går till med ett leende på läpparna, det är min dröm. Just nu tycker jag att det verkar väldigt roligt att jobba som inköpare inom klädbranschen och kan absolut se mig själv där om några år 😊 - Eftersom jag bara har "jobbat" som inköpsassistent än så vet jag inte exakt hur en inköpares dag ser ut. Dessutom skiljer det sig jättemycket mellan olika företag och branscher. Men inom klädbranschen jobbar de mycket med sortimentsplanering, provhantering - kollar material etc., prova av plaggen vid fittings, orderläggning, följa upp försäljningen, åker på inspirationsresor och har mycket kontakt med leverantörer. Ja, det är lite av vad en inköpare jobbar med 😊 - Jag är ju ny i "branschen", men jag skulle säga att det är väldigt viktigt att man vågar ta för sig och säga vad man tycker, komma med egna idéer, kunna ha många bollar i luften, det må låta klyschigt men så är det verkligen!! Dessutom är det viktigt att man har lätt för att samarbeta för man jobbar jättemycket tillsammans med designer, ekonomi och mönsterkonstruktörerna. Det är också viktigt att man tycker att det är kul med försäljning och vill man jobba i modebranschen är det självklart viktigt att man tycker att det är roligt med mode och trender. Hoppas att du fick svar på dina frågor:) Kram!

Instagram