Familjen Magsjuka och en natt på akuten

Inatt skrämde den här lille killen skiten ur oss. Jag var påväg hem från tjejmiddag och så hör jag hur Frans kräks där bak. Jag hör att det inte är någon vanlig spya och han hostar och hämtar andan på ett sätt jag inte känner igen. Jag får såklart världens panik, kör av nästa avfart och slänger mig ur bilen. Där bak hittar jag en liten chockad Frans som precis spytt ner hela baksätet. Här snackar vi alltså inte en vanlig bebisspya utan en kaskadspy som har sprutat ner hela sätet. Jag ringer mannen som är på sommarfest med jobbet som hoppar in i första taxin hem direkt. Väl hemma är Frans så slö, han bara hänger ihop som en klump. Jag ammar honom lite försiktigt samtidigt som vi sitter i kö till 1177. 40 min satt vi i kö, de längsta 40 min i mitt liv. Under tiden kaskadspyr Frans igen. Alltså jag kan inte beskriva hur mycket det var men det var som att sätta på kranen på högsta och det bara sprutade ut rakt fram. Paniiiik! Kommer äntligen fram och de säger att vi ska åka in till akuten direkt. Vi slänger oss in i bilen och jag skakar i hela kroppen på vägen mot SÖS.

Vi får sätta oss ner i väntrummet där Frans kaskadspyr igen och är om möjligt ännu slöare än innan. Då får vi komma in direkt. De undersöker honom sen får vi vänta på en läkare. Frans sover sig igenom hela undersökningen men vaknar upp ibland och bjuder på ett litet leende. Äntligen börjar han komma tillbaka.

Vi fick vara kvar hela natten och åkte hem idag på morgonen. Väl hemma kändes han piggare och hela familjen fick sova lite. Men sen satte det igång igen med dessa kaskadspyor och dessutom fick han feber. Vi ringde 1177 igen och de sa att vi skulle avvakta och se om hans tillstånd ändras men han kändes fortfarande ändå ok pigg. Absolut inte som vanligt men han kan ändå leka lite och le lite ibland. Så just nu kämpar vi på här hemma och ger honom vätskeersättning var femte minut och sen ammar jag jättelite väldigt ofta.

De tror att det är min magsjuka han har åkt på. Jag var ju magsjuk i början av veckan. Riktigt dålig var jag. Spydde ofantliga mängder en gång i timmen i över ett dygn. Jag fick inte behålla någonting. Man ska ju fortsätta amma men när jag inte fick behålla någon vätska gick ju mjölkproduktionen ner och jag har aldrig känt mig så dränerad på vätska. Och Frans var såklart frustrerad när han inte fick den mängd mat han är van vid. Vi försökte med ersättning men han totalvägrade. Detta resulterade såklart i en mindre nöjd Frans som inte fick den mängd mat han är van vid och höll mig vaken nästan hela natten. Inte så härligt när man är magsjuk 🙉😅

Så ja mina vänner, det har varit några kämpiga dagar här och jag är helt slut då jag knappt fått sova den senaste tiden. Frans väcker mig varannan timme vissa nätter annars var tredje timme och är inne i en väldigt krävande period. Det kan vara dags för mig att ta en liten paus från allt vad jobb heter. Jag har endel som måste fixas men sen tror jag nog att jag ska ta lite semester ett par veckor och bara vara. Umgås med min familj och ta dagen som den kommer.

Är så tacksam att det inte verkar vara något värre än magsjuka. Nu hoppas vi att vätskeersättning, sömn och att lite amning ska göra honom piggare igen. Ta hand om er så hörs vi snart! Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En riktigt otrevlig upplevelse för er alla
nouw.com/stenhagenbettan
Ida,
Åh herregud stackars er! Som jag skrev till dig tidigare så har jag åkt på magsjuka två gånger sedan Elton kom och första gången var han en månad. Att amma då... INTE kul och stackars Elton vägnade flaska.

Vila från allt som bara går och fokusera på det som gör er gott. Största kramen, Ida
www.idior.se

Instagram