Frans sömn just nu

Ni har önskat ett inlägg om Frasses sovrutiner, därför tänkte jag berätta lite om dem nu. Det är väl till att ta i att kalla det rutiner för just nu vet jag inte hur vi ligger till. Jag tyckte att vi hade börjat komma in i lite rutiner men från och med igår har det varit KAOS.

Men låt oss börja med när vi ändå hade någon slags rutin. Vi brukar vakna runt kl 7-8 sen har vi försökt att följa Rulla Vagns sovschema som ni hittar här! Vissa dagar har det gått hur bra som helst och vissa dagar är vi inte i närheten av att ha några rutiner. Dock har vi haft ett par veckor nu när det flutit på ganska bra. Han har fått ihop ca 3-4 h sömn per dag men det har varit lite olika vilken tid han har somnat på dagen beroende på när vi har gått upp. Sen har vi lagt honom för kvällen mellan 19-20 ungefär. Ett tag ammade jag honom till sömns i vår säng men sedan läste jag att det är bra att inte försöka vänja dem vid att alltid ammas tills sömns då de då kan få svårt att somna om på natten själva om de är vana vid att alltid få "hjälp" med att somna.

Då började vi med att lägga honom (just nu i resesängen eftersom att vi är på resande fot) själv i sin säng, ge honom nappen, stryka honom på huvudet, klappa honom lite på magen och sedan gå ut. Har han börjat skrika eller stöka har vi gått in till honom direkt och gjort samma sak, klappa, ge nappen och sen gå ut. Ibland har han somnat av sig själv och ibland har han somnat när vi har strykt med handen på huvudet. Såhär har vi gjort inför varje sovstund på dagen och likaså kvällen. Ibland har han somnat när vi liggammat och då har jag låtit honom ligga kvar i vår säng på dagarna men försökt lägga över honom i sin säng på kvällarna.

Det här har funkat SÅ bra i ett par veckor (med undantag för vissa dagar) och jag har varit så glad och nöjd över en hyfsat "enkel" son. Men det fick jag äta upp igår när allting totalvände.

Igår och idag har han varit såå grinig hela dagarna. Han vägrar nappen, han gallskriker när vi försöker ge den, han har skrikit när vi åkt bil, i vagnen, när vi liggammat, ammat vanligt och ibland har det inte ens hjälpt när jag lyft upp honom, vilket ALLTID har funkat innan. Så fort vi har försökt lägga honom gallskriker han och idag har det till och med räckt att jag har gått in i sovrummet med honom och han har börjat skrika, haha 🤦🏼♀️😅Att lägga honom i resesängen är det inte tal om just nu så han har fått sova i vår säng (när han väl har somnat).

Ja ni förstår, det är en helt annan bebis. Frans brukar oftast vara väldigt nöjd och har varit ganska lätt att lägga, även om vi har haft några kvällar där vi fått kämpa med läggning så har det inte varit någon skrikfest. Misstänker att det är ett språng (eller ett skutt som mannen kallar det för att han aldrig minns vad det heter 😂) han är i nu, jag hoppas det iallafall, för det här med att det ska ta 1-2 h varje gång han ska sova på dagarna, det håller ju inte 😅 Är ni fler där ute som känner igen det här? Har era bebisar också gått från att vara allmänt nöjda till allmänt missnöjda över en dag?

Men vet ni, jag tänker inte ge upp mitt hopp om att det blir en bättre dag imorgon (tänkte likadant igår 😅) Nu sover han iaf, han somnade vid kl 20, efter över 2h timmars kämpande med nattningen. Vi började liksom runt 17:30 för att han skulle ta sin sista nap men vi höll på fram tills det var dags att sova för dagen. Han har dock vaknat 2 gånger sedan kl 20 och har bara somnat om när jag liggammat. Så det blir spännande att se hur den här natten blir. Håller tummarna för att vi får tillbaka vår allmänt nöjda Frans imorgon! God natt från en skapligt trött mamma❣️

  • Postad i: Frans

Gillar

Kommentarer

klingjulia
klingjulia,
Åh lilla nutten! Så himla söt ❣️
nouw.com/klingjulia
Marte
,
Huff, akkurat det samme her hos oss! Soving har gått så fint i flere uker men de siste dagene vil han ikke sove på dagtid, ikke legges for kvelden og våkner flere ganger. Så slitsomt, men håper det bare er en fase! Min gutt er født dagen før Frans, så vi får krysse fingrene for at det er et sprang 😅 Lykke til med fine, lille Frans!
Caroline
,
Hej! Känner igen det precis vad du skriver, vår dotter är 4,5 månad och det är skrikfesf vid läggning varje kväll. Tar precis som du skriver 2 timmar att lägga och tidigare har hon varit hur enkel som helst, bara kunnat lägga ner i säng med napp och snutte så somnar hon. Skriker också ibland så fort vi går in i sovrummet, haha. Liggamma funkar inte heller....Detta har pågått i ca två veckor så jag hoppas verkligen det vänder snart. Kämpa på- vet hur ni har det 😊 kram!
Matilda
,
Vår dotter är bara 2 veckor yngre än Frans och hon är en Mardröm att lägga. Har precis som du bara kunnat amma henne till sömns om kvällarna, men försöker också vänja bort henne från det! Jag ge nappen,snutten och sjunger för henne.. det skriks endel men tillslut somna hon i kanske 30min sen vakna hon igen och då funkar det inte att göra samma sak igen. Tillslut ge jag upp och ge henne bröstet. Läggningen ta ju ca 2h varje gång och det är bara jag som kan lägga henne så det börja bli ohållbart..Säger bara.. I feel you😅 lycka till och kämpa på🙌🏻
Tvåbarnsmamma
,
Hej! Jag har ammat båda mina barn till sömns så länge dom ammat vilket varit 9 månader och 12 månader. Ingen av dom har haft svårt att vänja av sig att somna vid bröstet. Tvärtom har det varit absolut enklast för oss/mig att göra så. Tror mycket på det där med att göra det enkelt för sig själv istället för att köra massa metoder stenhårt.dom är ju fortfarande bara bebisar och närhet kan dom inte få för mycket av. Bara min erfarenhet ingen universallösning. nu är det svårare att natta dom när dom är större och bröstet inte finns att ta till.. igår nattade jag första i en timme, sedan andra i en timme. Halv 10 var jag klar, skapligt trött mamma😅
Linda,
Min dotter har precis kommit in i en fas där hon har över en timme att natta i sin säng. I famnen tar det max 20 minuter, så gissa hur svårt det är att vara konsekvent.
lhsmaskiner.se/
Sofie,
Lillplutten då. Så fin han är. Blir alldeles bebisjuk <3
nissabo.se

Instagram