Gravid - sammanfattning fram till v.18

Ok, jag trodde att jag hade skrivit en sammanfattning i de flesta veckorna men när jag kikade nu så var det bara från vecka 14 och vecka 5 (samma vecka som jag plussade). Haha! Hur kan man ha så dålig koll? Jisses alltså, veckorna har bara sprungit iväg och jag kan inte fatta att vi går in i vecka 19 imorgon!! Det är ju typ halvvägs. Så galet!!
Bild från vecka 15 (14+5)

Här kommer iaf en liten update som jag skrev i vecka 14

Gravid vecka 14 (13+1) 31/7

Avklarade veckor: Igår gick jag in i vecka 14. Det känns så himla skönt att de där första 12 mest kristiska veckorna nu är förbi. För två veckor sedan gjorde vi KUB-testet som visade superfina resultat. Nervositeten innan går ju knappt beskriva och känslan när den lille dyker upp på skärmen och hjärtat slår. Jisses alltså. Så surrealistsikt. Efter testet berättade vi för hela gänget som vi skulle till Spanien med. Så nu vet våra familjer och några av de närmsta, men inte alla än. Det är ju mitt i semestertider och jag vill gärna berätta det face2face så den glada överraskningen får vänta till alla är tillbaka <3

Cravings: Jag har inte haft några direkta cravings. Däremot har glass blivit räddaren i nöden i den här värmen. I början av graviditeten hade jag lite svårt att äta viss frukost så då blev det yoghurt och banan typ varje dag, vet inte om det var en craving dock, utan mer det enda jag kunde tänka mig på morgonkvisten.

Sömn: Sover helt ok. Dock inte lika bra som vanligt men det tror jag mest beror på värmen. Alla fläktar är ju slut över hela Sverige dessutom....

Mående: Jag mår bra och har inte mycket att klaga på. Har haft en väldigt bra graviditet hittills. Jag har varit väldigt trött och illamående till och från men det är jag så ofta annars också så jag upplever inte någon jättestor skillnad.

Vikt och kropp: Jag tror jag har gått upp något kilo nu och magen börjar bli svår att dölja. Det mesta är nog att jag är svullen och det blir jag lätt annars också men nu är jag ju både gravid och svullen så nu ser jag verkligen gravid ut! Kan fortfarande ha alla mina kläder men mina tighta jeans är inte så bekväma över magen längre. Tackar Sverige för sommarvädret som gör att jag kan bära lösa sommarkläder varje dag :)

Hormoner: Har inte märkt av det så mycket. Igår bröt jag dock ihop lite då jag inser att min kropp inte kommer orka med mitt jobb så länge till. Jag bär ju så himla mycket i jobbet och igår hade jag så ont i rygg och svank att jag knappt kunde bädda sängen. Så jag måste verkligen hitta en lösning på detta snart!

Övrigt: Jag har skaffat en olja nu som ska hindra bristningar. Måste ringa barnmorskan och rådfråga om tunga och många lyft i jobbet.
Bild från vecka 15 (14+6)

Det var en update från vecka 14 det :) Jag hittade även lite anteckningar i mobilen som jag skrivit om de första veckorna. Där står det såhär:

Jag har konstant svullen mage så jag tycker typ att jag har sett gravid ut från plusset, trött, lite illamående till och från, ömma bröst (ajaj), yr när jag ställer mig upp, går upp och kissar 1 gång varje natt och får typ en ny finne på hakan varje dag, haha!

Jisses vilka långa inlägg det blivit här på senaste. Har så svårt att fatta mig kort om en så himla stor grej! Haha. Ny update om vecka 19 kommer redan imorgon! Hoppas ni inte tröttnar. Lovar att väva in annat än graviditeten också :) Stor kram, E

Gillar

Kommentarer

Siri
Siri,
Vad fin du är! Var kommer spetstoppen ifrån?
emmamelins
emmamelins,
Tack snälla du! <3 Den är från Bubbleroom för något år sedan 😊 Kram
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram