Gravid vecka 18

Gravid vecka 18 (17+1) 43,2 % avklarat

Hej fina ni! Jag insåg att jag ju faktiskt inte gjort någon veckouppdatering om graviditeten än, så här kommer en första. Helt galet att vi snart är halvvägs!! Jisses så nyfikna vi är på vem det är som vi ska välkomna in i familjen nästa år. Vill bara träffa bebis nu, nu, nu samtidigt som jag inte vill att den här graviditet ska gå såhär snabbt!!

Mående: Jag mår såå bra och är extra tacksam över det nu då vecka 7-14 var hemska. Det är ju dock endel hormoner i kroppen nu och det märker jag av. Är så nära till tårar hela tiden och vi ska inte tala om hur det är när jag lämnar en gråtande Frans på förskolan. Hua! Jag har haft en hel del huvudvärk de senaste veckorna dock, men det tror jag kommer från nacken och har nog inget med graviditeten att göra.

Cravings: Det är inga speciella cravings just nu skulle jag säga. Jag är faktiskt lite mindre sugen på sött än vanligt och vill hellre ha surt och syrligt. Äpple var det enda som gick hem under illamåendet de första veckorna.

Kroppen: Visst hade jag förstått att magen skulle komma snabbare den här gången men jag är faktiskt i chock hur mycket den växer och hur snabbt den kom! Just nu är magen som den var i vecka 28-30 sist skulle jag tro. Herrejisses, vart ska detta sluta? 😅 Magmusklerna har redan börjat dras isär igen tror jag, märkte det när jag skulle ta mig upp från soffan igår... Och naveln, nej men den började ju ploppa för flera veckor sedan och nu är den nästan helt ute.

Sömn: Sover som en prinsessa just nu! Och är så tacksam att Frans har börjat sova till 06-06:30 istället för 05. Hade dock gärna önskat att han började med detta under de första veckorna när illamåendet var som värst på morgonen 💁🏼‍♀️ Jag vaknar oftast en gång varje natt för toabesök men de senaste nätterna har jag sovit som en stock till 05 och då håller jag på att explodera!

Övrigt: Den här graviditet har gått så snabbt så jag vet inte vad. Har faktiskt dåligt samvete ibland över att jag inte ägnar lika mycket tankar till bebis som jag gjorde med Frans, men det är väl så det är med barn nummer 2, de får bara hänga med 😅 Man har ju inte samma tid som innan och allt fokus just nu är ju på Frans. Men när bebis väl är här blir det såklart annat och då kan vi ju snacka dåligt samvete för att inte räcka till. Haha, men de känslorna tar vi då tänker jag.

Förövrigt har vi inget arbetsnamn på bebisen den här gången. Frans fick ju heta Mini fram tills vi fick reda på könet. Den här gången kallar Maximilian bebisen för Myran men jag gillar det inte alls. Myror är ju ingen hit precis! 🙉 Så just nu går "den" under namnet Bebisen. Ska bli skönt att få veta kön så vi kan säga hon eller han åtminstone eller lillebror eller lillasyster.

Jag tänker att jag inte ska köra gravid vecka för vecka den här gången utan uppdatera lite mer sällan. Tänker att jag kör lite mer andra inslag av graviditeten istället. Till exempel tips på gravidkläder, bebiskläder, bebisrum etc etc 😍 Vad tror ni om det? Kram, E

Gillar

Kommentarer

Artbyellinor
Artbyellinor,

Så fin! Ska bli roligt att följa 😍

nouw.com/artbyellinor
emmamelins
emmamelins ,

Tack snälla! Vad kul att du tycker det 🥰 Kram

nouw.com/emmamelins
Mikaela
,

Allt som har med graviditet är sjukt spännande så bara skriv på! 😅 Men gravidkläder, barnrum å barnkläder är ju kul att läsa om 😊 Tyckte det var sjukt svårt att hitta kläder som passade förra graviditeten.

emmamelins
emmamelins ,

Åh vad kul att du tycker det! Ja det är inte det lättaste, men håll utkik här så kommer det lite tips 😊 Kram

nouw.com/emmamelins
Fanny
,

Hej! Är också gravid så kul om du skriver om graviditeten ☺️ Jag har också tampats med huvudvärk senaste tiden, tar du värktabletter eller går det över av sig själv?

emmamelins
emmamelins ,

Vad kul! Stort grattis till dig 😍 Åh fy det är ju så hemskt! Jag har tagit Alvedon ibland när det är outhärdligt, annars har jag kört med massagebollar eller bett mannan massera nacken då jag tror att huvudvärken kommer från en spänd nacke 🙉

nouw.com/emmamelins
Maria
,

Vad snyggt du har hemma! Vilken färg har du på väggar i vardagsrum och sovrum?

Instagram