Hej då dålig självkänsla!

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag dragits med endel ångest den här sommaren. Jag har haft ångest så länge jag kan minnas, ibland är det bättre och ibland sämre. Och den här sommaren har det varit sämre av någon konstig anledning. Min ångest kommer till 100% från min dåliga självkänsla och vet ni, jag är så OTROLIGT trött på att ha det såhär nu. Så trött på att se ner på mig själv, så trött på att vara elak mot mig och min kropp, så trött på att aldrig våga säga nej, så trött på att aldrig våga säga vad jag tycker, så trött på att bli behandlad illa men inte säga ifrån, så trött på de alldeles för höga kraven på mig själv, så trött på att alltid vara livrädd för dålig kritik. Men framförallt LIVRÄDD för att Frans ska få en dålig självkänsla på grund av mig. Jag vet att jag kommer göra allt som står i min makt för att det inte ska bli så men jag vet också att det kommer komma tillfällen när jag inte kan dölja den.

Då en dålig självkänsla kan ställa till något så djävulskt för en person, inklusive mig, totalvägrar jag att Frans också ska hamna där. Så nu har jag bestämt mig för att ta tag i det här och börja gå och prata med en psykolog/terapeut. Och jag tänkte faktiskt be er om hjälp! Har ni tips på hur jag ska gå tillväga för att hitta en som kanske är inriktad på ångest och självkänsla? Eller har ni kanske till och med tips på någon som ni vet är bra? Isåfall får ni gärna skriva här eller mejla mig på blogg.emmamelin@gmail.com

Jag vet att vi är många som lider av ångest eller mår dåligt på annat sätt och så ska det verkligen inte vara. Alla förtjänar att MÅ BRA! Även om ens egna problem kan kännas som ett skämt gentemot andras måste vi stå upp för oss själva och ta tag i det som gör ont. Det ska jag göra nu i alla fall och jag hoppas att det kanske kan sparka någon av er i baken som också behöver få hjälp att ta tag i det NU.

Jag har lagt in några fina ord som inte kan läsas för många gånger. Jag tror att vi behöver matas med ord som dessa hela tiden för att påminna oss om att vi är bra, vi är fina och vi är tillräckliga ❤️ Nu tar vi hand om oss själva hörni! Stor kram, E

Gillar

Kommentarer

Hannah
,

Hej Emma! Hittade du någon bra psykolog? Annars kan jag varmt rekommendera Maria Farm i Stockholm. Hon är verkligen toppen. Bara att googla på hennes namn. Kram!

Instagram