Hur får man i en bebis penicillin?

Hej fina ni! Hade tänkt bjuda på ett inlägg från vad jag har hittat på idag men dagen slutade inte riktigt som jag hade tänkt mig så jag är helt tömd på energi känner jag. Sov knappt en blund inatt då lillkillen varit så ledsen och gnällig. Inte undra på då han har tänder på gång där uppe OCH har fått en infektion i ett sår som nu har spridit sig till stora sår på knä och armbåge. Fick en akuttid hos läkaren idag som skrev ut penicillin direkt. Bra tänkte jag, då är det ju löst. Det var innan jag testat ge en 8-månaders bebis penicillin. . .

Fy vilken kväll alltså. Mitt mammahjärta har gjort så ont. Har varit ensam med Frans dessutom och därför kändes det nog extra tufft. Han ska alltså få penicillin 3 ggr/dag i 10 dagar. Denna ska tas med spruta i munnen men han avskyr den, får kväljningar och spyr. Har försökt blanda ut med hans favoritpuréer, blanda med vatten i våra glas som han älskar att dricka ur, i hans pipmugg, lurat med Babblarna, med favoritleksaker, sjungt sånger, busat, fintat, ja alltså precis allt jag kunde komma på men ingenting funkade, han bara skrek och slog bort min hand när jag närmade mig munnen.

Tillslut fick jag i honom med sprutan mot kinden när han tittade på Bolibompa. Efter ett tag fick han dock upp lite i munnen igen och verkligen rös till sen spydde han. Jippi. HUR sjutton får man i en 8-månaders bebis penicillin som endast ammar och inte tar flaska? Vi kan alltså inte blanda ut det med ersättning eller bröstmjölk. Har ni några SUPERTIPS?

Sen måste vi även skydda såren på dagen med kompress och tejp då han ju kryper runt hela dagarna och när vi ska ta av tejpen blir han så arg och ledsen. Åh det gör så ont i mitt hjärta och jag känner mig som världens mest hemskaste mamma mot honom. Jag vet att vi gör det för hans skull och jag vet att det finns tusen andra saker som är värre än detta men det bara gör så ont i mig att jag behöver göra honom ledsen ❤️😔 Nej, nu vill jag bara krypa ner bredvid honom i sängen och hålla om honom heeeela natten, min lille älskling ❣️

Gillar

Kommentarer

Lina
,
Vi bad alltid om att få amimox istället för Kåvepenin när barnen var mindre. Ett annat penicillin som smakar mycket godare. De svalde med god aptit och skönt det när de hade många öroninflammationer. Ett tips till nästa gång 😊
Cornelia
,
Vart är din fina jacka ifrån?

Instagram