Hur gick det med kaffefläcken på vår viskosmatta?

Jag lovade ju att återkomma till er hur det har gått med kaffefläcken på vår viskosmatta. Ni verkar många där ute med samma problem 🙈☕️ Jag delade ju med mig av alla de tips jag fick från er i det här inlägget! Och det jag nu har testat är alltså ett textilrengöringsspray från IKEA som heter FITTJA.

Jag beställde detta på nätet efter olyckan så jag fick alltså vänta några dagar innan jag kunde behandla fläcken. Jag sprayade över hela fläcken (viktigt att inte ta för mycket!), lät verka i 10-15 min och sedan gnuggade jag försiktigt med en vit handduk (viktigt att inte använda en handduk med färg som kan färga av sig). Sedan lät jag det torka och upprepade den här processen säkert 5-6 gånger utspritt över ett par dagar så att det verkligen har hunnit torka emellan.

Såhär såg alltså fläcken ut efter att jag tappat kaffekoppen på mattan med nästan en full kopp 🙋🏼‍♀️

Och nu mina damer och herrar, nu ser den ur såhär!

Som ni ser är den inte helt borta men skillnaden är ju ändå enorm! Den här fläcken kan man ju iaf leva med ett tag, till skillnad mot hur den såg ut innan 😅 Som ni ser har det blivit lite annan textur på vissa ställen och det tror jag kan vara för att jag gick lite väl banans med sprayen där. Eller så är det helt enkelt för att mattan sugit åt sig av kaffet ännu mer där. Oavsett kan jag verkligen rekommendera er att köpa hem det här sprayet om olyckan skulle vara framme!

Förmodligen kommer jag störa mig på den här fläcken och de andra vi har så jag har kontaktat försäkringsbolaget, så får vi se hur det går med det 😊 Men nu vet ni iallafall hur det gick med vår fläck. Ni är så många som skrivit och frågat 🙈 Hoppas att den här sprayen kan rädda era mattor också 🤍 Kram kram, E

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Daaamn MÅSTE ha den sprayen pga. Spiller och tappar saker för jämnan. Tack för tips 😍😍
nouw.com/johannagrahn
emmamelins
emmamelins ,
Haha samma här! Så glad att den funkade så bra ändå 😍
nouw.com/emmamelins
Tannaz
,
Omg den måste jag ju prova på min fläckiga soffa 🤔😍
emmamelins
emmamelins ,
Ja! Verkligen så bra att ha hemma 😍
nouw.com/emmamelins
Mammatillthea
Mammatillthea,
Åh har hört mycket om de sprayet, måste köpa hem 😍
nouw.com/mammatillthea
emmamelins
emmamelins ,
Ja, SÅ bra att ha hemma 🙈
nouw.com/emmamelins
Caroline,
Har du varit inne på ekotipset på instagram? Där finns det en jättebra och miljövänlig fläckborttagning av bikarbonatpasta (bikarbonat blandat med vatten) som du lägger på och sedan låter torka och dammsuger upp. Den ska funka superbra! Hela hennes instagram är förövrigt sjukt inspirerande när det kommer till enkel städning.
industrismycken.se
emmamelins
emmamelins ,
Ja jag älskar det kontot! Fått så mycket bra tips där 😍
nouw.com/emmamelins
Adam,
Hej! Jag läste precis igenom din blogg och gillade den väldigt mycket! Om du vill göra ett samarbete med våra väskor från Gaston Luga så maila mig på adam@gastonluga.com
www.gastonluga.com

Instagram