Inspiration och tips på hur du får den där mysiga känslan i barnrummet

Inlägget innehåller adlinks

Ni är många som varit nyfikna på lillasysters rum och vi håller på och fixar där inne. Vi känner oss inte stressade med det vilket är väldigt skönt, utan tar lite då och då när vi har tid. Men jag tänkte att jag kan dela med mig av lite tankar med rummet och även lite inspiration på produkter vi kikat på 🥰 Här nedan ser ni lite saker/liknande saker som vi kommer inreda rummet med.

Sänghimmel // Spjälsängsskydd // Kanin // Korg (adlink) // Spjälsäng (adlink) // Tavla // Bäddset (adlink) // Lampa (adlink) // Vimpel // Matta // Dockvagn (adlink)

Säng:

Vi har varit så nöjda med Frans Sebra-säng så lillasyster får en likadan fast en vit. Perfekt att de kan ha dem ett tag eftersom att det är en växasäng. Sen är de ju så himla fina också tycker jag!

Förvaring:

När det gäller förvaring fanns det en garderob i hennes rum från början, den stod dock där vi vill placera sängen så den rök. Så just nu har vi inga garderober alls där inne. Frans rum har två stycken inbyggda garderober, det är det enda som skiljer rummen ifrån, annars är de likadana fast spegelvända. Då rummet är ganska litet vill vi inte smälla upp massa garderober då det kommer få rummet att kännas ännu mindre och trångt. Så vi kommer köra på Billy-bokyhyllor (de är ju väldigt nätta) även i lillasysters rum och satsa på mycket leksaksförvaring där i form av korgar. Sen kommer vi köra på byråer (vilka vet vi inte helt säkert än) på ena väggen där planen är att få plats med de flesta kläderna och endel leksaker. Så det kommer inte finnas så mycket hängmöjligheter för galgar i rummet. Kanske sätter in en liten klädhäst eller liknande sen får hon en av Frans garderober tänker vi (just nu har jag mina kläder där 🙉).

Många av er frågar om tips på förvaring till barnrum och då tycker jag att korgar är så hima bra! Dels för att de är en fin inredningsdetalj men också för att man kan ha olika storlekar och på så sätt sortera upp leksakerna lite.

Färger och toner:

Vi har ju målat väggarna i en smutsrosa ton (Soft Skin från Jotun) så vi kommer hålla oss till de tonerna. Bryta av med endel vitt, beige och brun. Så naturnära färger med andra ord. Anar att ni inte är förvånade? 🙈

Tips på vad man kan tänka på när man inreder ett barnrum för att få det mysigt:

Ös på med textilier och belysning! Textilier är jättefint att inreda även hyllor med och kör på med mer belysning än bara taklampa. Ljusslingor, bordslampor och vägglampor, allt för att skapa mys i alla vrår. Sen tycker jag att det är jättefint att få in lite trä i rummet för att ge det ett mer lugn. Kan vara en knopplist i trä, bord och stol i trä, en trähylla, korgar/lådor i rotting/trä, ja ni förstår. Och en sak som jag tror många missar i barnrum är att inreda på höjden också! Det är lätt att man fastnar på låga höjder för att barnen ska nå men sätt upp lite tavlor, något hängande från taket, en vimpel, ja lite vad som för att fylla även uppåt. Där är Billy-bokhyllorna från IKEA super tycker jag!

Det var allt jag hade för idag. Har ni några frågor är det bara att ställa dem här nedan som vanligt 🥰 Kram, E

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Gud vad mycket fint! <3

nouw.com/emelivet
Anna
,

När ni väl hittat bra byråer, kan du inte skriva vilka då? Är också på jakt efter klädförvaring till vår lille. Svårt tycker jag.

Sofie
,

Vad heter färgen som ni har på de flesta väggarna? Ser ut att vara den perfekta greiga nyansen 😍

Anngelic
Anngelic,

Om du är ute efter lite unika tavlor till barnrummet så kika på dessa 😊
https://www.instagram.com/lunacollective/

nouw.com/anngelic

Instagram