Julkola med brynt smör och vanilj

Ja ni hör ju själva på rubriken. Behöver nog inte säga att de här kolorna är gudomligt goda! Jag hittade receptet inne hos Emma men tänker att jag delar det direkt här nedan också 🥰 Jag skruvade inte mina lika fint som hon gjorde utan snurrade in dem i papper istället. Funkar ju det med!

Receptet är alltså hämtat hos Emma

Ingredienser:

50 g smör

3 dl strösocker

3 dl vispgrädde

1 1/2 dl ljus sirap

1 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

1 tsk vaniljpulver

(Flingsalt att toppa med om du vill)

Instruktioner:

1. Bryn smöret i en kastrull. Det ska alltså få en lite lite brunaktig färg och börja lukta karamell.

2. Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp. Låt sjuda till 125 grader, rör om då och då.

3. Häll ut kolan i en form som du täckt med bakplåtspapper, ca 20x15 cm.

4. Låt kolan svalna helt (jag lät den svalna i rumstemperatur) och skär sedan i bitar. Snurra in dem i papper, annars fastnar de lätt i varandra.

Förvaras i rumstemperatur i upp till 2 veckor. Jag förvarade några i kylen och det funkade fint. De blev snabbt mjuka och fina när jag tog ut dem.

Det var det! Om det inte vore för att jag skulle äta tills jag spricker skulle jag kunna baka något juligt varje dag. Älskar det! Det är så mysigt och det finns ju så mycket gott. Men just nu träffar vi ju knappt några heller så har ingen att bjuda allt på 😅 Så jag får verkligen lägga band på mig men dessa kunde jag såklart inte motstå att testa. Har ni bakat något julgodis än? 😍 Kram, E

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

emelieaj
emelieaj,
Så gott det ser ut, måste prova 😍
nouw.com/emelieaj
HandlaSmart
HandlaSmart,

Borde nog sätta igång att fixa sådana här till jul, jättefina 😊

nouw.com/handlasmart

Instagram