Mina tankar om att bli tvåbarnsmamma

Tack för er hjälp med tips på blogginlägg framöver! Ibland bara låser det sig för mig och jag tänker att ingenting är väl intressant att läsa om men så öser ni på med idéer. Bästa ni! Med många grejer tänker jag: "Jaha! Vill ni läsa om det. Vill ni veta det om lilla mig!" och hade aldrig kommit på det själv, även om jag själv skulle uppskatta att läsa om det hos de jag följer. Ni är helt enkelt lite för bra!

De förslag jag fick mest av var att ni var nyfikna på mina tankar om att vi snart ska ha två barn här hemma. Något jag dagligen tänker på och tänker att ni vet det men det är ju omöjligt för er att veta såklart 🙈 Ni ville veta om hur jag känner inför sovrutiner, dubbelvagn, få ihop vardagen, hur jag känner med ålderskillnaden etc. Så här kommer ett inlägg om det.

Mina tankar om att ha två barn?

Jag tycker såklart att det känns helt underbart och jag längtar så himla mycket efter att vi ska få träffa henne. Jag har ju alltid, alltid sett mig själv med minst två barn, men jag ska inte sticka under stolen med att mitt dåliga samvete redan har börjat tränga sig på. Jag kan på riktigt känna mig som en hemsk mamma mot Frans. Nu har ju han 100% av mig men snart kommer det vara omöjligt och det känns liksom som att jag tar något ifrån honom och det gör så ont inom mig. Men i själva verket är det ju precis tvärtom. En vän till mig sa det så fint. Lillasyster kommer ju bli den personen så som din syster är för dig och det är ju det finaste jag kan ge honom. Det brukar jag försöka tänka när det dåliga samvetet kryper på. Förmodligen kommer det vara ganska tufft i början och jag kommer ofta känna att jag inte räcker till men med tiden kommer de troligtvis ha det jätteroligt tillsammans ❤️

Hur känner jag med ålderskillnaden?

Jag har alltid tänkt att det ska vara ungefär 2 år mellan mina barn (om jag hade fått önska fritt). Jag har nog dock inte bra svar varför. Kanske för att det är så det är mellan mig och min syster. Det skiljer 2 år och 4 månader på oss och det har varit toppen i många avseenden. Även om vi bråkade ihjäl varandra ibland så har vi lekt så mycket ihop och hon är nu min bästa vän. Det hade kanske varit samma även om det var fler eller färre år mellan oss men det är ju det här jag är uppvuxen med. Sen kommer säkert Frans fortfarande ha blöja när lillasyster kommer så vi får två blöjbarn men just nu ser jag inget jättestort problem med det? Men det kanske jag får märka själv när vi väl är där 😅 Det jag kan känna nu dock är att det kommer bli svårt att förklara för Frans varför mamma måste sitta här och amma/mata bebis nu när han gärna vill leka. Hade han varit äldre hade han kanske förstått lite bättre och till och med kunnat hjälpa till att underhålla henne ibland.

Hur tänker jag kring sovrutiner med två barn?

Alltså just nu sover ju Frans superbra, med undantag för när han är sjuk eller om han får nattskräck (eller vad det nu är som stökar för oss ibland). Han sover på sitt rum och somnar runt 19 och sover hela natten till 06-06:30 (peppar, peppar). Fortsätter han så ser jag inte att nätterna ska bli tuffare än när vi bara hade Frans på natten. Dock håller jag tummarna för att hon inte går i Frans fotspår när det gäller sömnen för att bli väckt en gång i timmen när vi redan har en liten kille här hemma, ja det kan nog bli lite tuffare den här gången, men det problemet får vi ta då isåfall 😊 Är båda hemma tänker jag att vi nattar varsitt barn men är jag själv med barnen får jag ju bara lösa det. Lite svårt att veta nu hur hon kommer vara och hur Frans kommer sova då, så det får vi ta när vi är där.

Hur ska vi göra med vagn?

Det får bli en syskonvagn för oss. En Bugaboo Donkey 3 är siktet inställt på. Hört så mycket gott om den och jag älskar ju vår Fox så jag tror att den kommer passa oss bra. Sen är planen att antingen ha lillasyster i bärsele och Frans i vagnen när vi går till föris och sedan lämna honom och vagnen där (de sover i vagnen på förskolan). De dagar det är dåligt väder får vi ta bilen. Och gillar inte lillasyster bärselen får vi nog helt enkelt ta bilen varje dag tills Frans inte sover i vagnen om dagarna längre. Sen kommer vi ju ha dagar då Maximilian kan lämna Frans och jag kan vara kvar hemma med bebis så det blir nog bra. Och sen har vi kvar syskonvagnen här hemma så jag och lilltjejen fortfarande kan gå promenader och när vi ska iväg hela familjen eller bara jag och barnen har vi en vagn där båda kan sitta i. Det är planen nu!

Hur kommer det funka i vardagen med två barn?

Vad jag har förstått det som brukar småsyskonen oftast "bara hänga med" och det är lite så vi tänker också. Vi lät Frans hänga med oss på det mesta från dag 1 och jag tror att det har gynnat både honom och oss på många olika sätt. Så jag tänker att det kommer bli likadant igen men med skillnaden att vi kommer ha två barn då såklart. Det jag kan vara lite nervös över är när båda barnen går och jag ska gå ensam med dem till typ lekparken och jag bara kan springa efter ett barn 😅 Förstår inte hur man löser det? Men då kanske Frans lyssnar lite mer på oss... Haha, det lär vi ju märka den dagen!

Så, det var lite tankar som jag har inför livet som tvåbarnsmamma. Nu kanske det lät som att jag bara ser problemen med det här inlägget men jag tycker självklart att det här är det finaste jag kan få uppleva. Tänk att vi ska få ett till litet kärleksknyte som vi kommer älska lika mycket som Frans. Det känns helt ofattbart, känner mig så bortskämd och är evigt tacksam varje dag för våra (snart) två mirakel ❤️❤️ Kram, E

Gillar

Kommentarer

Veralouiise
Veralouiise,
Så vacker bild ❣
nouw.com/veralouiise
Amanda
Amanda ,

För att ge lite pepp, trots att jag inte heller läser det som att du är negativ utan snarare realistisk, så löser sig allt! På ett eller annat sätt =) det blir som det blir tänker jag! Fick en dotter i april förra året & en son nu i slutet på maj. Å ja, två böjbarn får jag höra ibland men fattar faktiskt inte grejen? Det är inte DET som är jobbigast, tycker jag. Det är att man bara har två händer som räcker till bara just det. Sen kan jag säga att de underhåller varandra så mycket redan nu! Trots att våran tjej inte är så gammal =) ett tips är att alltid ha färdig mat i kylen, liknande matlådor. Så man aldrig behöver stå & laga mat. Då är det bara att värma, ge tösen en tallrik så kan jag äta själv medan jag ammar sonen =) å ja, på tal om amning så brukar storasyrran vara DÄR när jag ammar, i hans fejs haha. Men han har aldrig brytt sig. Jag menar vem vill inte ha sällskap när man äter? Annars lekar hon på själv i närheten, det där har aldrig varit ett problem/jobbigt för oss. KRAM! Å stort grattis till er!

IP: 82.99.3.229

Instagram