När barn ler är världen vacker

Hej godingar! I onsdags var jag iväg på ett jättefint och viktigt event med MAM och Operation Smile på lunchen. De lanserar nämligen en limiterad nappkollektion av sin mest populära napp - MAM Air 6 månader +. Det är en kollektion som säljs till förmån för Operation Smile, som hjälper barn med läpp-, käk-, eller gomspalt. Kollektionen heter MAM SMILE och deras mål är att försäljningen ska bidra till 100 operationer i länder där behoven är som störst.

Ni kan köpa napparna i matbutiker i Sverige, Norge och Danmark. Bor ni i Sverige kan ni även klicka hem dem här :)
En liten härlig grej - när ditt barn ler med nappen i munnen blir du påmind om de 100 barn som får ett helt nytt leende och ett nytt liv genom Operation Smile och ditt bidrag.
Det var ett så mysigt event med massa härliga mammor och bebisar. Jag blev påmind om hur bra sjukvård vi har här i Sverige och hur tufft det är i vissa länder. Barn som föds med läpp-, käk-, eller gomspalt opereras några veckor efter födseln här i Sverige men för den stora majoriteten i världen händer ingenting. Dessa barn drabbas ofta av undernäring och talsvårigheter. Och de som överlever blir ofta utstötta, trakasserade och hålls ofta gömda av familjen. De berättade bland annat om en flicka som inte fick sitta ner och äta med resten av familjen för att de var rädda att det smittade. Så fruktansvärt!

Så ja, verkligen en stor tumme upp för Operation Smile och deras jobb! Här kan ni läsa på mer om kollektionen och samarbetet. Och är du inte i behov av nappar men ändå vill vara med och förändra liv för barn med läpp-, käk- eller gomspalt kan du gå in på MAM:s insamlingssida och donera pengar som går oavkortat till Operation Smile :) Kram, E

Gillar

Kommentarer

Instagram