Paris is always a good idea, Part I

Jag är absolut ingen expert på Paris men eftersom jag älskar att upptäcka nya städer hann vi besöka och uppleva både ett och annat under våra dagar där i juli. Så mina vänner, här kommer del 1 av en utlovad Paris-guide.

Först ut - vårt underbara och älskade Eiffeltorn. Kanske en självklarhet för de flesta som besöker Paris. Likaså för oss. Vi bodde väldigt nära tornet därför kunde vi njuta av det under dygnets alla timmar. Och jag lovar, det går inte att tröttna på den synen. Helt otroligt vackert. Vill ni få bra bilder rekommenderar jag att gå upp till Trocadero, gärna efter skymning, då glittrar tornet i fem minuter varje heltimme. Vackrare än man kan ana!

En klassiker - Ladurée. Ett tips är att köpa med ett gäng macarons i en av deras otroligt Instagramvänliga (hehe) kartonger och sätta sig i en mysig park. Jardin des Tuileries ligger inte alltför långt ifrån och erbjuder både sittplats, utsikt över tivoli, fontäner och folk att titta på. Är du där under våra kallare årstider är det inte fy skam att beställa in en macaron och slå sig ner på deras superfina café eller varför inte besöka deras mintgröna bar och deras rosa toalett? Väldigt mycket turister såklart, men vilket ställe! Varning - det blir svårt att äta någon annan macaron efter att ha testat deras!

När du ändå befinner dig i parken, Jardin des Tuileries, efter att ha smaskat i dig dina goda macarons, tagit en titt på pariserhjulet och spanat på alla vackra fontäner och växter, passa då på att gå vidare bort till Museé du Louvre. Vi nöjde oss med att spana på det utifrån, men tar man sig en titt där inne har jag hört att man kan bland annat hitta kvinnan med det mystiska leendet. Inte fy skam det inte! Vänder du blicken får du se eiffeltornet igen - underbart!

Montmartre - vackra Montmarte! Är du som jag helt galen i färgglada dörrar, är det här du ska hänga. De finns precis överallt! Och när du ändå befinner dig i Montmarte är det inte helt fel att besöka det berömda Sacré-Coer. En otroligt vacker kyrka och vänder du dig om får du en magisk vy över Paris! Är du här under högsommaren, ta bekväma skor och en fet vattenflaska. Trapporna tar på krafterna :)

Är ni sugna på brunch eller en brakfrukost kan jag varmt rekommendera Le Pain Quotidien. Deras croissanter är de godaste jag ätit! Deras avokadomackor ska tydligen också vara en riktig hit men vi sparade det till nästa besök :)

Poolen Piscine Josephine Baker som ligger på floden Seine är ett ställe i sin egen klass. Männen måste bära speedos, kvinnor måste bära badmössa, fotografering är inte tillåtet och maxtiden på besöket är 2h. Tro mig, vi visste inte detta när vi åkte dit. Det var 40 graders värme och vi ville svalka oss i deras pool, men det blev inget med det, vi lånade deras soldäck och dusch istället. Så ska ni hit - glöm inte speedos och badmössan!

För er som inte är höjdrädda - ta en tripp till översta våningen i Eiffeltornet. Utsikten därifrån är heeeelt magisk!

Är du i Paris med din partner och vill vara lite extra romantiska, köp ett hänglås, häng det på en av broarna och kasta nycklarna i floden. Den "riktiga bron" har de ju nu plockat bort då den blev för tung av alla lås, men lugn! Det finns fler. Vi hängde vårt på Pont de l'Archevêché vid Notre Dam. Ett litet fint minne <3 Fortsättning följer!
  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

Instagram