Recept på de godaste och saftigaste kanel- och kardemummabullarna

Eftersom att jag var på resande fot i söndags blev det inget bullbak då men jag passade på igår istället då vi ska ha lite besök i helgen och ha vår Gender Reveal :) Ni var flera stycken som frågade om receptet på dessa bullar och efter att ha testat Roy Fares recept på kanelbullar har jag inte velat prova några andra. Dessa är MAGISKA och de blir så saftiga och helt ljuvliga!

Det här behöver du:

Vetedeg

30 g jäst

2,5 dl mjölk

9,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

5 g malen kardemumma

1 dl strösocker

1 st ägg

110 g rumstempererat smör

1 ägg till pensling

Pärlsocker att strö på

Kanel- och mandelfyllning

200 g mandelmassa

1 msk vaniljsocker

0,5 dl kanel

150 g rumstempererat smör

Sockerlag (detta gör dem sådär fint glansiga som de är på café!)

1,5 dl vatten

1 dl strösocker

Gör såhär:

1. Smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen, slå över jästen och blanda runt.

2. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen 10 min i maskin (jag kör med min elvisp) tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.

3. Lägg ut degen på mjölat bord och låt vila i 20 min.

4. Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Tillsätt smöret lite i taget tills du har en slät fyllning.

5. Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer hög än bred då den ska vikas i mitten. Bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och vik degen dubbelt, sporra ut remsor som du tvinnar till bullar (Roys visar hur på videon under länken ovan). Lägg på plåt med bakplåtspapper och handduk över. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle, skiva lagom stora bullar, lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar.

6. Blanda under tiden samman vatten och socker i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan.

7. Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 9-11 minuter, de ska få en fin gyllenbrun färg.

8. Precis när bullarna kommit ut från ugnen penslar du dem med sockerlagen. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.

Jag kan lova er att ni inte kommer bli besvikna! Sen kan vi ju diskutera hur mina "knutar" ser ut i jämförelse med Roys, men övning ger färdighet 🤪 Hoppas ni får en fin helg! Kram, E

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

hannastralvall
hannastralvall,

Wow, ser magiskt goda ut! Detta är definitivt ett recept jag ska testa framöver 🤤🤍

nouw.com/hannastralvall
evelinaglad
evelinaglad,

Åh herregud!😍

nouw.com/evelinaglad
IP: 82.99.3.229

Instagram