Salted Caramel-tryfflar gjorda på dadlar

Hej godingar! Alltså min nya besatthet ser ni här. Salted Caramel-tryfflar gjorda på endast fem ingredienser. Ja ni läste rätt! Dessa små bollar är de godaste lite nyttigare snacket jag har ätit. De är så krämiga och blandningen mellan sött och salt är magisk! Jag hittade receptet hos Hanna och följer det ganska rakt av, har bara ändrat det jättelite ☺️

Det här behöver ni:
20 st urkärnade dadlar
1 tsk flingsalt (till deg och topping)
Jordnötssmör
65 g mörk choklad
1,5 msk kokosolja

Gör såhär:

1. Kärna ur dadlarna och lägg ner dem i matberedare och mixa till en ganska slät deg. Det kan vara lite trögt, då kan man hälla i lite lite vatten i taget för att göra den lösare och mer lättarbetad. Kör typ max en tesked åt gången. Salta med flingsalt och smaka av.

2. Rulla små bollar och placera på bakplåtspapper. Ställ in i frysen i ca 20-30 min.

3. Ta ut bollarna ur frysen och toppa med önskad mängd jordnötssmör. Det går smälta jordnötssmöret lite i mikron om det är väldigt hårt. Ställ sedan i frysen igen i 15-20 min.

4. Värm chokladen över ett vattenbad och blanda i kokosoljan.

5. Ta ut bollarna från frysen och doppa dem i chokladen. Toppa med flingsalt. Detta är bäst att göra direkt efter bollen doppats i chokladen då de stelnar väldigt snabbt. Ställ sedan in bollarna i frysen igen i ca 30 min.

6. Ät och njuuuut!

De går bra att förvara i kylen en vecka. De är annars perfekta att ha i frysen och plocka fram vid besök eller vilken dag som helst till kaffet ☕️ De ska hålla i frysen i ca 2-3 veckor. Lycka till❣️

Gillar

Kommentarer

Stanley,
Verkar så lätt och ser så gott ut, detta ska provas
stadstak.se/
emmamelins
emmamelins ,
Det är det verkligen! Både lätt och GOTT 😍
nouw.com/emmamelins
Lovisa
,

Åh måste testa! Hur många gjorde du på en sats?

emmamelins
emmamelins ,
Ja gör det 😍 Ca 20 st 😊
nouw.com/emmamelins

Instagram