Sociala medier-trött

Hej fina ni! Frans börjar äntligen må bättre. Han är fortfarande hängig men börjar lite smått komma tillbaka till sig själv. Tack och lov för det! Den där oron som kommer när man blir förälder fick verkligen sättas på prov ❤️

Nu börjar vi landa här hemma igen och det här fick mig att bli lite extra tacksam över livet. Över att jag har en frisk familj och vänner. För det är ta mig tusan ingen självklarhet. Jag säger bara WOW för de familjer med en sjuk familjemedlem där de i vissa fall får spendera mer tid på sjukhus än hemma. Jag finner inga ord för hur imponerad jag är av dem. Hur håller man det uppe? Det är för mig en gåta.

Över till något helt annat och betydligt mer ytligt, men dessa bilder knäppte Amanda på mig i förra veckan. Visst blev de så härliga? Ville ha lite somrig känsla på dem ☀️🥰

Och på tal om ytligt så är jag inne i en period där jag bara kräks (i dubbel bemärkelse) på sociala medier just nu. Lite tråkigt då det ju faktiskt är mitt jobb. Förmodligen är jag väl bara inne i en svacka just nu. Jag känner att jag inte har inspiration till något och börjar fundera på om jag står bakom all hets som sociala medier bidrar till. Jag vill att mina kanaler ska kännas genuina men det är så svårt att verkligen får fram den jag är. Jag vill att man ska komma in på mitt konto och inspireras inte bli stressad. Förstår ni hur jag menar? Det är en så hårfin gräns där emellan tycker jag. För jag älskar Instagram av den anledningen att det ger mig så mycket inspiration. Jag själv har ganska bra distans till det, jag vet att det som visas i flödet bara är en liten bråkdel av det verkliga livet. Jag vet också dock att det finns väldigt många som blir stressade och verkligen mår dåligt av det och det vill jag inte bidra till.

Jag älskar ju att ta fina bilder och dela med mig av dem och det är ju lite det mitt konto utstrålar när man kommer in på det. Men det betyder ju inte att det är mitt liv jag visar upp. Det är bara fina bilder. Åh jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här men jag är inne i en period där jag börjar ifrågasätta mitt jobb och det jag förmedlar via mina kanaler. Jag vill försöka hitta en balans mellan att dela med mig av fina bilder men samtidigt visa lite mer av det verkliga livet. Jag känner mig dock inte bekväm med att bli allt för privat så ja, det är inte lätt att hitta en balans där.

Så då tänker jag att jag frågar er. För det är ju ni som är proffsen! Har ni några tips? Vad är det som gör att ni följer mig? Och saknar ni något i mina kanaler? Vad kan jag göra för att det inte ska kännas så ytligt samtidigt som jag vill fortsätta leverera fina och inspirerande bilder? Stor kram till er ❤️

Gillar

Kommentarer

Junitjej,
Det är första gången jag läser din blogg. Jag kan redan nu säga att jag blir inspirerad av dig. Vilket vackert hem och vilken fin familj! Jag förstår ifall du blir trött på sociala medier ibland. Det är det jobb och vilka blir inte trötta på sitt jobb ibland?
www.junitjejen.se
Sanna
,
Emma, jag tycker att du visar upp jättefina och välarbetade bilder. Men ärligt talat så blir jag så stressad samtidigt av din instagram. Det känns som ditt liv är ”perfekt” med ett superstylat hem, lyxigt hus och alltid med det senaste nytt. Och jag känner att jag inte orkar med sådana konton. Verkligen inget elakt eller påhoppad kommentar. Är själv mamma till en 14månaders och jag sliter ihjäl mig vissa dagar med att bara räcka till och få till allt praktiskt att gå ihop efter jobbet. Vissa dagar lägger jag mig efter nattningen och bara gråter. Kan utifrån detta inte relatera till ditt liv och besöker därför både din blogg mindre och har avföljt dig på instagram. Hade önskat att du ibland kan skriva när du har en sämre dag eller våga lyfta saker som är jobbiga för dig. Tror många skulle uppskatta och relatera till detta. När andra bloggare gjort likadant har det blivit superhyllningar för att man vågat göra detta. Önskar dig allt gott!

Instagram