Tankar och reflektioner efter min paus

Hej fina fina ni! Nu är jag tillbaka från min långa och välbehövliga paus. Det har varit otroligt skönt och jag har nästan fått lite mersmak av att vara ledig samtidigt som jag klättrat lite på väggarna för att jag har känt att jag behöver göra något vettigt. Nu är jag ju inte personen som ligger och slappar särskilt mycket på soffan när jag är ledig och än mindre sedan Frans kom (det är faktiskt helt omöjligt just nu 😅). Men det har varit så skönt att inte behöva tänka på jobb, utkast, bilder, texter etc etc.

Jag hade under den här pausen tänkt att jag skulle landa i vad jag vill med mina kanaler men helt ärligt känner jag mig fortfarande så förvirrad. Jag är så kluven till vart jag står i den här Instagram-världen. Hur jag än gör blir det dubbelmoral känns det som. Jag vill inte bidra till den stress som Instagram gör samtidigt som jag vill dela med mig av fina och harmoniska bilder. Sådana bilder som jag tycker om att fota och arbeta med. Men det talar ju ganska mycket emot varandra och jag vet liksom inte hur jag ska hitta mitt sätt att göra det på.

Oftast när jag frågar er säger ni att ni vill ni se mer inredning, vilket jag tycker är jättekul MEN jag kan liksom inte hitta fler vinklar och vrår att fota av vårt hus nu som jag fortfarande tycker är fina och inspirerande. Jag menar fler bilder på vårt vardagsrum eller på vårt matbord och ni kräks väl. Eller? Och då känner jag att jag behöver uppdatera med nya möbler, nya lampor, kuddar, detaljer etc etc för att jag ska ha något nytt att visa, något nytt att inspireras av. Och JA jag skulle tycka att det vore jättekul att göra om var och varannan dag men 1. Det kostar en förmögenhet och 2. Då bidrar jag till köphets och förmodligen även väldigt mycket stress för många vilket är det sista jag vill.

Jag tror dock eller jag vill i alla fall hoppas på att en av de sakerna ni uppskattar med mina kanaler är att jag handlar mycket på IKEA, H&M, Zara och andra budgetkedjor. Visst ibland med en tvist av lite dyrare saker också. Och det är precis sådan jag är. Älskar blandningen av plånboksvänliga ting och sedan en liten släng av "lyx". Något jag trånat länge efter för att sedan unna mig, ibland.

En sak som är så OTROLIGT VIKTIG i Instagram-världen och andra sociala medier är att detta är inte verkligheten. Jag kan inte säga det för många gånger. Alla, eller nej jag kan inte skriva alla, men MÅNGA, allt från stora Influencers och kändisar till mikro-inluencers och privata konton visar ju oftast bara upp den absolut finaste sidan. Bilder från semestern, nyinköpta märkesväsor, väldstädade hem, glada barn och lyckliga par. Ja, detta vet vi ju vid det här laget men oj så viktigt det är att påminna sig om det när vi sitter och scrollar och scrollar. Instagram är inte verkligheten, Instagram är väl kanske 10% av en persons liv. Detta gäller mina kanaler också. Det jag visar upp på Instagram är en sådan liten del av mig och mitt liv, dessutom är det ju mitt jobb. Jag jobbar med att dela med mig av fina bilder av mitt hem, mig själv och min familj. Det betyder inte att jag alltid går hemma och är fixad och har det städat utan jag gör det ibland, för det är jobb och för att jag tycker om att ta fina bilder. Mitt Instagram-flöde ska liksom se trevligt ut dels för att jag själv gillar det men också för att företag ska bli intresserade av att få jobba med mig. Det är som ett portfolio som vilken fotograf, designer som helst. Det får man inte glömma!

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget utan jag skriver bara rakt ut nu. Jag vill mest bara berätta för er att jag känner mig lite låst just nu. Inför varje bild jag lägger ut är jag så rädd att det ska uppfattas som skryt, som "hej kolla in den här perfekta lampan i mitt perfekta hem" Usch jag vill inte uppfattas så samtidigt som jag ju älskar att ha det fint hemma.

Det jag tror att jag är påväg att landa i är att jag vill ta tag i min blogg ordentligt. Jag vill med den visa en lite mindre perfekt sida än den på Instagram, utan att bli alltför privat. Eller kanske ta tag i min YouTube-kanal för att få fram bättre vem jag är (men jag tror att jag kommer tycka det är svårt att vara helt naturlig där också, likaså tar det så mycket tid). Så, jag får helt enkelt påminna er titt som tätt om att Instagram är fina bilder och på bloggen hittar ni lite mer personligt och kanske inte så perfekt. Vad tror ni om det? Ni får jättegärna komma med tankar och reflektioner kring detta för jag behöver er nu. Behöver er hjälp att hitta mitt sätt att göra det på. Ni är ju de som ska tycka om att kika in här och på min Instagram. Så, vad tror ni underbara ni? ❤️

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Kan du snälla börja med youtube 😍😍
Alije
,
Så moget och klokt resonerat. Vad du verkar vara genuin och med fötterna på jorden. Tycker det är ett jätte bra upplägg du har i tankarna. Heja dig!
malinhardstahl
malinhardstahl,
Men så viktigt inlägg! You go girl <3
nouw.com/malinhardstahl
Romana
,
Jag förstår att du vill visa upp den fina sidan men jag tror att fler kommer tycka det är intressant om du även då och då visar upp verkligheten med barn och stökigt hem eftersom fler kan relatera till det. Då visar du båda sidor, det blir mer realistisk bild av verkligheten och det uppskattas enormt. Tycker du reflekterar sunt och förnuftigt älskar din stil och skulle gärna vilja se dig på Youtube. Det hade varit kul att följa din vardag. Gå på din magkänsla och gör det du tror blir bäst
Amanda
,
Vettiga tankar!
Om jag ska vara ärlig så följer jag inte dig för din inredning eller klädstil. Utan för dina inlägg om det vardagliga. 😊
Carolin
,
Hi,
Interesting thoughts! I think it's great that you write about that Instagram is not the reality, and remind peolple of that, it's mostly the great and happy moments we show there and that it is your job. I enjoy seeing your beatiful home pictures but I also like very much to see and hear your real-life things (especially about your familylife and son, because I have a little boy too) and not-so-great moments too! So it would be nice if you write more everyday-life here in the blog and still take gorgeous pictures for your instagram. Lots of love!<3
Nikki
,
Fint skrivet och bra att du lyfter detta! Jag tycker att Youtube kommer få dina följare att lära känna dig bättre och se den sidan som inte är så perfekt polerad. Jag har alltid undrat hur fasiken du kan ha det så städat och undanplockat hela tiden men antagligen är flera inlägg från samma fotostund? 😜 Jag vill också se mer inredning men inte på ditt hem utan dina styling uppdrag eller har du slutat med sånt? Uppskattar att du blandar dyrt med inredning från billigare butikskedjor. Tack för all inspiration ❤️
Sahar,
Underbart skrivet! Blir så himla glad av att läsa autentisk text kring detta ämne. Tog själv bort Instagram nyligen då jag kände att det saknas autenticitet.. kändes till slut som reklam och så långt ifrån en verklighet. Jag ÄLSKAR fina bilder och att inspireras av inredning men måste ändå se en verklighet och sanning bakom fasaden. Fotar själv nämligen så vet hur viktigt det är med harmoniska bilder för sinnet och inspirationen. Men på Instagram försvinner även verkligheten då allt till slut blir så kommersiellt. Följer nu istället mina favoritbloggar för inspiration och tycker det känns så mycket bättre i själen på mig då man får läsa en text bakom den fina fasaden. Får mer ro i sinnet såhär än att scrolla bland hundra bilder på insta. Jag älskar din blogg och dina fina bilder i kombo med sanna texter. En fin balans och harmoni av yta och fjup ❤ saknar inte Instagram det minsta när man väl hittar inspiration i bloggar som din =) KRAM
haringensida.se
Johanna
,
Kloka tankar. Jag tycker om ditt flöde och tänker att det ena inte behöver utesluta det andra, jag uppskattar en blandning av fina bilder och bilder från verkligheten. För jag vill gärna inspireras och drömma mig bort till en ordnad vardag men tycker samtidigt att det är skönt att bli påmind om att det finns en annan sida också. Den påminnelsen får gärna vara i bild, att bara skriva att det är stökigt bakom kameran är svårt att ta in, det är lättare att få se det. Jag är själv mammaledig nu och har precis rensat mitt instagram från konton som bara berättar hur fantastisk och underbart det är med barn. Och det är det ju, det är helt magiskt, men inte 24/7 och just nu orkar jag inte tänka själv att det finns en nerkränkt tröja bakom varje perfekt och lycklig bild så jag avföljde.
Om du känner att du behöver ett perfekt flöde för samarbetspartners kan du ju tex använda Stories för att balansera det ”perfekta”, upplever att det är många som gör så. Sen kan man ju fundera på vilka partners det är som bara vill jobba med perfekta flöden, tänker att de inte hänger med i skiftet som sker nu men det är en annan diskussion.

Instagram